οι ξεχωριστοί φίλοι του Άλκη -Αλίκη Ουρομίδου

 


Στο συγκεκριμένο βιβλίο που τιτλοφορείται : οι ξεχωριστοί φίλοι του Άλκη  η συγγραφέας κυρία Αλίκη Ουρομίδου αναφέρεται στα παιδιά με ξεχωριστές ικανότητες. Συγκεκριμένα ένας από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου, ο  Άλκης  απολαμβάνει  τις καλοκαιρινές του διακοπές  σε μία κατασκήνωση  που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες  Τόσο ο ίδιος όσο και οι φίλοι του, που αποτελούν μία όμορφη παρέα, είναι τόσο ξεχωριστοί και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο  να βρουν τη λύση του  γρίφου στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. 

Θα τα καταφέρει ο Άλκης ο οποίος έχει μάθει να μιλάει  μόνο σε γ ενικό πρόσωπο να βρει τη λύση του γρίφου και να οδηγήσει την ομάδα του στο βάθρο της νίκης;

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη διαφορετικότητα. Μέσα από τα όμορφα μηνύματα που μεταδίδει η ιστορία που φιλοξενεί  το βιβλίο , τόσο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες έρχονται πιο κοντά στις ανάγκες αλλά και στις ευαισθησίες της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. 

Για όσους και όσες επιθυμούν να γνωρίσουν έστω και αναγνωστικά   τον Άλκη με την ξεχωριστή παρέα του, μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο  στις εκδόσεις iWrite. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το περπάτημα της Άτης -Κατερίνα Αλλαγιάννη

Οι Φαροφύλακες της Νύχτας- Στέλιος Δουλγεράκης

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΚΕΙ -Ιωάννα Παπασιδέρη